16:00

Essinge IK

Referat: IFK Tumba FK 2 - Essinge IK

1:a halvlek
Förutsättningarna för matchen var århundradets värmebölja och ingen skugga så långt ögat kunde nå på Storvretens idrottsplats. I övrigt var det seriens dittills två starkaste lag som möttes i en seriefinal. Tumba tog kommandot direkt i matchinledningen och skapade några farligheter redan de första minuterna. Vi pustade dock ut och kom igen, efter ca 15 minuter studsade en boll till en fristående David en bit utanför straffområdet. David sköt sedan ett skott, som måste varit Sanktans hårdaste skott i år, rätt i mål, snyggt!
Bara några minuter senare avancerade Max, med hjälp av Kalle Netz, fram till ett utmärk skottläge strax utanför straffområdet. Därifrån levererade Max ett fantastiskt skott rätt upp i det vänstra krysset, detta mål får samsas med Davids skott om årets långskott.
Efter ca en halvtimme kom Tumba upp i ett av få anfall, en kontring på sin högerkant där vi inte hade hunnit hem ordentligt. Ett bra inlägg avslutades klanderfritt och 1-2 var ett faktum. Vi hade dock krafter kvar och vår bästa halvlek i år avslutades med en underbart slagen hörna från Max som Filippo relativt enkelt kunde nicka in från nära håll, 1-3! Trots den påtagliga värmen och det hårda motståndet var alltså den första halvleken mycket övertygande och bra vi fick se utmärkta prestationer på alla positioner.

2:a halvlek
Värmen påverkade självklart och andra halvlek var spelmässigt inte i klass med den första, varken från oss eller dem. Dock bjöd andra halvlek på mycket spänning och dramatik. Tumba tog över spelet mer och mer ju längre matchen led och efter ca 65 minuter nickade de in en hörna till 2-3. Resten av matchen blev en både fysisk och psykisk påfrestning för alla på Storvretens idrottsplats. Tumba tryckte på i matchens slutskede men det var egentligen vi som skapade de farligaste målchanserna i form av kontringar och snabba omställningar. Max var genom hela matchen lysande och skapade trubbel för motståndarnas högerback, Jakob slet kopiöst på innermittfältet och vann mycket boll, David forcerade på vänsterkanten så att Maicon och Dani Alves hade varit avundsjuka och mittförsvaret med Fabbe och Nisse var superstabilt, detta i kombination med några fantastiska räddningar av Dennis (särskilt benparaden i slutet där många, inklusive jag, hade räknat med 3-3), ett farligt anfall med Filippo, Kalle Netz och Anton, gedigna arbetsinsatser av Felix, Kalle Kegö, Jocke och Marius på mittfältet och muren Kim på högerbacken hade vi ett lag som var väl värde seger i seriefinalen. Mycket bra jobbat Essinge!

MVP: Svårt val där alla spelare var bra. Max var dock den som stack ut under hela matchen, många bra prestationer och orkade kämpa hela matchen!